Emergence | Τόλης Τατόλας

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Emergence | Τόλης Τατόλας

29th Ιανουάριος 2016, στις 7:30 μμ - 29th Φεβρουάριος 2016, στις 9:00 μμ

Στην έκθεση Emergence παρουσιάζεται μια σημαντική ενότητα του έργου του Τόλη Τατόλα από το 2009 έως σήμερα, η οποία περιλαμβάνει διαφόρων διαστάσεων μονόχρωμα και πολύχρωμα σχέδια με μελάνι, μολύβι και χρωματιστά μολύβια σε χαρτί.

 

Tόλης Τατόλας | Emergence

Επιμέλεια: Εύη Μπανιωτοπούλου , Ιστορικός τέχνης- Επιμελήτρια

 

K&K SHOWROOM

Εγκαίνια : Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016,

Ώρα : 19.30, Διάρκεια : 29.01.16 – 29.02.2016

Στο έργο του Τατόλα μορφώματα που έχουν ως αφετηρία τους την αρχιτεκτονική γραμμή αναπτύσσονται άναρχα και δημιουργούν δυστοπικά, χαώδη και ασφυκτικά ‘τοπία’. Οι συνθέσεις αυτές παραπέμπουν σε ιδιότυπες κατόψεις μιας άγνωστης, αναδυόμενης γεωγραφίας ως ένα υβρίδιο αποτυπωμάτων ανασκαφών, αεροφωτογραφιών αστικών ιστών και εικόνων από μικροσκόπια βιολογικών εργαστηρίων. Παρά τη δισδιάστατη μορφή τους, τα έργα του Τατόλα μοιάζουν να κινούνται συνεχώς, σε μια δυνητικά αέναη εξάπλωση των επιμέρους δομών τους στο χώρο και στο χρόνο, καθώς αυτές συνωστίζονται και αλληλεπιδρούν σε έναν αγώνα επικράτησης. Το χάος που προκύπτει αυτο-οργανώνεται με έναν εσωτερικό τρόπο, μια οργανική δυναμική από την οποία απουσιάζει παντελώς ο ανθρώπινος παράγοντας. Αυτός, ωστόσο, υπονοείται μέσω των στοιχείων της αρχιτεκτονικής και της βιολογίας, όπως ερείπια, δρόμοι και κανάλια, βραχίονες και αρθρώσεις και συνάψεις νευρικών κυττάρων, καθώς και των γλωσσικών συμβόλων που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης, από σουμεριακά έως και δυαδικό σύστημα. ‘Οπως παρατηρεί ο καλλιτέχνης, “η σύγκρουση και ο διάλογος ανάμεσά τους δημιουργούν ένα νέο συντακτικό εξάπλωσης και συσχετισμού, μια δυστοπία όπου όλα είναι ρευστά, αγγίζοντας το ακατάληπτο, αλλά και ελεγχόμενα, μέσω ενός στενού συστήματος-εκπροσώπου μιας «μετα-λογικής» και «μετα-ηθικής». Η αταξία-εντροπία του συστήματος αυξάνεται και με μια αμφίβολη πορεία τείνει προς ένα απροσδιόριστο και αβέβαιο μέλλον.”

Bio

Τόλης Τατόλας

Ο Τόλης Τατόλας γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1978. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως spatial designer και εικαστικός. Σπούδασε Aρχιτεκτονική Eσωτερικών Xώρων στο Vaκalo College of Art and Design/University of Derby και Βιολογία στο Α.Π.Θ. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Βρετανία και Αυστρία). Έχει εκδώσει το βιβλίο Τα Ζώα στην Ομηρική Εποχή (εκδ. Ερωδιός), έχει συμβάλει στη συγγραφή αγγλόφωνου συλλογικού συγγράμματος, ενώ άρθρα και έργα του έχουν δημοσιευτεί στον ελληνικό και το διεθνή τύπο. Στο χώρο του θεάτρου έχει επιμεληθεί τη σκηνογραφία και ενδυματολογία έργων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων σε σκηνές της Αθήνας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αγγέλων Βήμα κ.ά.). Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2014 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ).

  • Day 1 29 Φεβρουαρίου 2016
  • Emergence
    12:00 μμ - 1:00 μμ Τόλης Τατόλας

    Στην έκθεση Emergence παρουσιάζεται μια σημαντική ενότητα του έργου του Τόλη Τατόλα από το 2009 έως σήμερα, η οποία περιλαμβάνει διαφόρων διαστάσεων μονόχρωμα και πολύχρωμα σχέδια με μελάνι, μολύβι και χρωματιστά μολύβια σε χαρτί.

Τόλης Τατόλας εικαστικός

Ο Τόλης Τατόλας γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1978. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως spatial designer και εικαστικός.

Leave your thought

Λεπτομέρειες

Αρχή:
29th Ιανουάριος 2016, στις 7:30 μμ
Τέλος:
29th Φεβρουάριος 2016, στις 9:00 μμ
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Διοργανωτής

Εύη Μπανιωτοπούλου
Τηλέφωνο:
2310123123

Χώρος Διεξαγωγής

K&K SHOWROOM Contemporary Cultural Artspace
Τσιμισκή 96
Θεσσαλονίκη, 54622 Greece
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
+302314007167
Ιστοσελίδα:
www.kalosklio.com